Index – Belföld – Megvan, ki lehet Hankó Balázs utódja

by admin


A Világgazdaság információi szerint Bódis László személyében megvan a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára, miután Hankó Balázs átvette a tárca vezetését Csák Jánostól.

Bódis 2015-ben a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak volt a kutatója, majd 2017-től a Neumann János Egyetem tudományos munkatársaként folytatta karrierjét. 2018-ban csatlakozott a a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkársághoz tanácsadóként, majd egy évre rá már az államtitkárság kabinetfőnöke volt. 2022-ben lett az innovációért felelős helyettes államtitkár.

Mint beszámoltunk róla, Csák János kulturális és innovációs miniszter a választások estéjén bejelentette, hogy lemond miniszteri tisztségéről. Közölte, amikor igent mondott a felkérésre, nem úgy tervezte, hogy csak a ciklus feléig látja el a feladatot. Elmondása szerint itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.

Nem sokkal később kiderült az is, hogy Hankó Balázs veszi át a helyét. 

Megtiszteltetés és felelősség az, hogy a miniszterelnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) vezetésére kért fel, nem posztot, hanem feladatot kaptam

– mondta kinevezését követően az új kultúrminiszter, majd hozzátette, hogy Csák János leköszönő miniszter munkáját kívánja folytatni.

A kormányzati tapasztalatairól érdemes megemlíteni, hogy már sokfajta helyzetben segítette az elmúlt években a kabinet munkáját. 2010-től az egészségügyért felelős államtitkárságon tanácsadóként dolgozott, ezt követően pedig 2017-től mint az orvosegyetemek fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, majd 2020 nyarától mint felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár dolgozott. A KIM-ben 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként, majd 2022 decemberétől pedig négy terület, a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatát.