Index – Belföld – A Hit Gyülekezete jó pihenést kívánt Magyar Péternek, aki elnézést kért, de tovább támadja az ATV-t

by admin


Magyar Péter ismét Facebook bejegyzésben fejtette ki a véleményét az ATV-ben történt nagy port kavaró szerepléséről. Mint írta, „elfogadhatatlan, hogy élő adásban az előző napi választási eredményekkel mit sem törődve, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének egyetlen kérdést sem tesz fel a riporter, hanem a saját hazug narratívájukat erőltetve kutyakomédiának nevezi a tényeket. Ha a riporter újra ilyen helyzetet teremtene a propaganda megrendelésére, újra kijönnék a stúdióból.”

Ugyanakkor reagált a MÚOSZ elnökének, Kocsi Ilonának azon véleményére is, miszerint a Tisza párt alelnöke törvénytelenséget követett el, amikor nyilvánosságra hozta az ATV munkatársainak vallási hovatartozását.

Itt szeretném jelezni, hogy Kocsi Ilonának, a MÚOSZ elnökének azon nyilatkozata, miszerint én jogsértést követtem volna el, téves, mivel egyrészt nem beazonosíthatóak a személyek, másrészt mindegyik szereplő nyilvánosan beszélt a felekezeti hovatartozásáról

– írta posztjában Magyar Péter, majd a Hit Gyülekezetének válaszával kapcsolatban hozzátette: „köszönettel vette a felekezet gratulációját a Tisza párt által elért átütő választási eredményért és szeretné biztosítani a gyülekezet minden tagját, hogy mint minden egyház, ők is számíthatnak a Tisza Párt támogatására”.

A politikus kihangsúlyozta: „pártja soha nem fog ellehetetleníteni egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt és ha bárkit megbántott a hétfői posztjával, akkor attól elnézést kér”. 

Válaszolt a Hit Gyülekezete

A Hit Gyülekezete kedd délután közösségi oldalán reagált Magyar Péter hétfői bejegyzésére, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. Válaszukban úgy fogalmaznak:

Mindenekelőtt gratulálunk Magyar Péter alelnök úrnak és a Tisztelet és Szabadság Pártnak a vasárnapi választáson elért eredményhez. 1,3 millió ember szavazatát megszerezni nem kis teljesítmény, egyúttal óriási felelősség. A következő napokra alelnök úrnak jó pihenést, regenerálódást kívánunk, reméljük, a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát. 

Az ATV-botrányról

Mint írtuk, a Tisza Párt alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt hétfőn. A műsorvezető, Rónai Egon rögtön a műsor elején egy dokumentumot adott át Magyar Péternek (az ügy közvetlen előzménye az volt, hogy Magyar Péter a vasárnap esti eredményvárós beszédében szóvá tette, hogy nem hívták be az ATV műsorába, de a Tisza Párt alelnöke több alkalommal is kritizálta a csatornát). 

A dokumentumban a csatorna összegyűjtötte, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként (amely meghívásokat ő nem fogadott el). Magyar Péter végül egy heves szóváltás után felállt, és kivonult a stúdióból .

Az ügy ezzel nem ért véget, ugyanis hétfőn késő este Magyar egy újabb posztot tett közzé, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. Hétfőn késő este, illetve kedden több reakció is érkezett a történtekre. Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke például úgy nyilatkozott, Magyar Péter törvénysértést követett el, Tényi István volt fideszes politikus pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzés miatt.