Így örömködik az Instagramon a szélsőbaloldali Ilaria Salis azon, hogy háziőrizetből egyenesen az EP-be ülhet át

by admin


Képviselő lett Ilaria Salis. Az Európai Parlamentbe jutása azonban tovább fokozza az indulatot Olaszországban. Feszültségek forrása az olasz belpolitikában, hogy a sokak által bűnözőnek tartott szélsőbaloldali aktivista képviseli majd az olaszokat az uniós intézményekben – írja a Magyar Nemzet.

Tovább folytatja harcát a szélsőjobboldal ellen 

– jelentette be a Budapesten ártatlanoknak súlyos sérüléseket okozó, házi őrizetben lévő olasz szélsőbaloldali Ilaria Salis.

El sem tudom hinni, nem találok szavakat a boldogságra. Nem tudom eléggé meghálálni mindazoknak, akik szavazataikkal támogattak

– írta Instagram-oldalán az olasz nő az európai parlamenti képviselővé választását követően.

Az ügy nem csupán a hazai, hanem az olasz politikát is megosztotta.

Ignatio La Russa, a római parlament felsőházának elnöke kijelentette 

nem demokrácia, hanem politikai propaganda egy börtönben ülő személy kiszabadítása.

A szenátus elnöke elmondta együttműködnek, hogy Ilaria minél hamarabb visszakerüljön Olaszországba, de mélyen elítélik a baloldal taktikázását.

 A baloldal szerint az ország második legmagasabb politikai személye kijelentésével azokat az olasz állampolgárokat sértegeti, akik Ilariára adták le voksaikat és hisznek az antifasizmus elleni harcban. 

ilariasalis
Ilaria Salis.
Fotó: Twitter / Twitter

Salis ügyvédei és a Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége párt vezetősége szabadon engedését sürgetik, Antonio Tajani külügyminiszter azonban türelemre intette őket, majd tájékoztatta őket, hogy az európai intézmények kérhetik a magyar hivataloktól az ügy felfüggesztését és a szabadon engedés jóváhagyását. 

Arról biztosította támogatóit, hogy a fogvatartottak szabadságért és egyenlőségért, valamint az igazságtalanságok ellen küzd majd az unióban. Az antifasizmus nemcsak érték, hanem politikai perspektíva, melynek erős tábora van, megválasztása pedig kézzelfogható bizonyíték, hogy a szolidaritás nem üres szlogen

 – tette hozzá. 

Azt is hangsúlyozta, küzdeni kell a jelenlegi helyzet gyökeres megváltoztatásáért, mivel a radikális jobboldal Európa-szerte előretör, majd bejelentette, készen áll, hogy kivegye részét a harcokból. 

Source link

You may also like

Leave a Comment