Ez a kiállítás, még a dinók legnagyobb szerelmeseinek is egészen bizarr

by admin


Vadonatúj attrakcióval rukkolt elő az arizonai Williams városa, ahol megnyitotta kapuit egy egészen különleges kiállítás. 

Mindez George Frandsennek köszönhető, aki a világ legnagyobb koprolitgyűjteményével Guinness-rekordot állított fel.

 A koprolitok több millió évvel ezelőtt élt állatok megkövesedett ürülékei. Egy ilyen koprolit a tudósok számára támpontokat adhat az állat táplálkozásáról.

A múzeumba látogató érdeklődők ettől kezdve mindenféle ürüléket is megnézhetnek, méghozzá múzeumi környezetben. És ez még nem minden, hiszen miután végignézték a kiállítást, a látogatók az itteni ajándékboltban még egyedi ajándéktárgyakat is vásárolhatnak barátaiknak és családtagjaiknak. 

Fotó: Youtube

George először 2015-ben nyerte el a Guinness-rekord rangos elismerését, amikor 1.277 darab ősi állati ürüléket fedezett fel. Gyűjteményét azóta 8.000 darabra bővítette, amit a múzeumban a turisták is megnézhetnek. A férfi korábban virtuális kiállítássá alakította gyűjteményét, és a koprolitokat évekig vándorkiállításként vitte különböző múzeumokba. Szenzációs gyűjtemémye most azonban állandó helyet kapott a williamsi múzeumban. 

„Néhány évvel ezelőtt észrevettem, hogy hatalmas hiány van koprolitokból a múzeumi kiállításokon” – mondta a világrekord felállítója. A williamsi múzeum, amelyet „a világ első számú dinoszaurusz ürülék múzeumaként és ajándékboltjaként” emlegetnek, minden látogató számára ingyenes belépést kínál.

„Bevételeinket elsősorban a dinoszaurusz témájú ajándékboltunkból teremtjük elő, így biztosítva, hogy a tudáshoz és a felfedezésekhez való hozzáférés korlátlan maradhasson” – mondta George, aki egyben a múzeum tulajdonosa is lett, miután felmondott az egyik egészségügyi vállalatnál, sőt, még Floridából is átköltözött egész családjával együtt Williams-be. 

George elmondta, hogy 18 éves korában, egy Utah állambeli kőzetboltban kezdett el komolyabban is érdeklődni a megkövesedett ürülékek iránt, amit egyszerre viccesnek és lenyűgözőnek is talált. 

„Hamarosan rájöttem, hogy ezek a különös őskori „időkapszulák” közvetlen betekintést nyújtanak az ősi élőlények táplálkozásába, viselkedésébe és környezetébe” – mesélte a férfi. 



Source link

You may also like

Leave a Comment