Elrejthetőek lesznek az iPhone-ra telepített appok

by admin



Ugyan a támogatott iPhone-okra az ősszel érkező iOS 18 legnagyobb hírverést kapott újdonságai a generatív mesterséges intelligenciás funkciók lesznek, de sokak számára nem feltétlenül ezek bizonyulnak majd a leghasznosabbak, főleg mivel utólag csak az iPhone 15 Prókon válnak elérhetővé.

A döntő többség egyik kedvenc újításának az iPhone-okra telepített mobilappok elzárhatósága és elrejthetősége bizonyulhat. Az iOS 18-től megtehetik majd a mobilozók, hogy a szabadon kiválasztott appok elindítását felhasználói azonosításhoz (Face ID, Touch ID, PIN) kötik, ezen túlmenően pedig opcionálisan akár el is rejthetik az ikonjaikat az indítófelületről.

Az elrejtett appok csak a Beállítások egyik specifikus részében, továbbá a kezdőképernyő új rejtett appok mappájában tűnnek majd fel, mindkettő felület betöltéséhez felhasználói azonosítás kell.

A magánszféra védelme érdekében a „jelszavazott” appok tartalmai nem jelennek meg az iOS keresőjében, az értesítéseikhez pedig nem lesz előnézet.

Az Apple által most bemutatott fejlesztések nem újdonságok, több androidos gyártó már nagyon régóta kínál ilyen lehetőségeket. Konkrét példát felhozva a legalább Android 12 és OneUI 4.0 felületet futtató Samsung készülékeken a Beállítások appban keresendő „Biztonságos mappa” aktiválása után érhetőek el ugyanezek a funkciók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!



Source link

You may also like

Leave a Comment