Állatvédők megrongálták III. Károly első hivatalos portréját

by admin



Alighogy felavatták Károly király első hivatalos portréját a Buckingham-palotában, máris megrongálták a festményt az Animal Rising aktivistái

 – írta meg a Mirror. A hatalmas, 2,6 méter magas és 2 méter széles alkotás az egyik legelismertebb kortárs brit portréművész, Jonathan Yeo munkája.    

A művet a 75 esztendős uralkodó – hitvese, Kamilla társaságában – személyesen leplezte le május közepén.

A festmény, amely a brit hadsereg egyik alakulata, a Welsh Guards vörös díszegyenruhájában, ugyancsak a vörös különböző intenzív árnyalataiban játszó háttér előtt ábrázolja a királyt, négy évig készült. Ezt az alkotást rongálták meg kedden aktivisták egy londoni galériában. Az Animal Rising közleménye szerint kedden dél körül két tagjuk bement a Philip Mold galériába, és papírokat ragasztottak a festmény tetejére.

Az egyik poszterrel a király arcát Wallace-szal takarták le a népszerű Wallace és Gromit brit stop-motion animációs vígjátékból.

 A másikon egy beszédbuborék volt, amire ezt írták:

Csak semmi sajt, Gromit. Nézd meg, micsoda kegyetlenség van az RSPCA farmokon!

Az aktivisták úgy fogalmaztak, megpróbálták felhívni a figyelmet egy 45 farmot érintő vizsgálatra. Azt állították, hogy az incidens pusztán könnyed akció volt: a király Wallace és Gromit karikatúrák iránti szeretetére és az RSPCA farmok királyi védőszentjeként való státuszára játszottak rá.

A súlyos beteg brit uralkodó és a királyné fontos látogatásra készül július közepén: Guernsey-re először látogatnak el királyként és királynőként. Az Őfelsége tiszteletére rendezett – évszázados hagyományokkal rendelkező szertartást – a St Peter Port-i tengerparton tartják majd. szó lesz a helyi élelmiszertermelés és a biológiai sokféleséggel kapcsolatos kezdeményezések népszerűsítése érdekében folyó munkáról is. Sir Richard McMahon, Guernsey bírósági végrehajtója elmondta: 

Nagy megtiszteltetés lesz Károlyt és Kamillát először királyként és királynőként a Bailiwickben üdvözölni, egy évvel a koronázás után.

Lyndon Trott főminiszter a következőt nyilatkozta: 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk a környezetvédelmi erőfeszítések támogatására és a fenntarthatóság előmozdítására irányuló kezdeményezéseinket számos ágazatban.

A királyi pár egy nappal korábban, július 15-én Jersey-re látogatnak majd el. A minap újabb hírek érkeztek az uralkodóról: Károly király szomorú amiatt, hogy eddig még csak egyszer látta Harry herceg gyerekeit, Archiet és Lilibetet. Úgy döntött, nem videochat-en szeretné tartani a kapcsolatot velük, szeretné, ha meg tudná jobban ismerni az unokáit, ha tetszik a fiának, ha nem. 



Source link

You may also like

Leave a Comment