A lelátóról nézte végig csapata vereségét a Fradi korábbi edzője

by admin


Az ukrán válogatott jövő hétfőn Románia ellen kezdi meg szereplését a németországi Európa-bajnokság csoportkörében, majd Szlovákiával és Belgiummal találkozik.

Szombathelyen a kazah válogatott kétgólos előnyről 3-2-re kikapott Azerbajdzsántól. A kazahok egy hete kinevezett szövetségi kapitánya, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov – a Ferencváros korábbi vezetőedzője – a díszpáholyból nézte a mérkőzést, mert hivatalosan csak ősszel, a Nemzetek Ligája rajtján mutatkozik be új posztján – írja az MTI.

Sztanyiszlav Csercseszov újra szövetségi kapitány lett
Fotó: Csudai Sándor – Origo

A Fradi korábbi sikeredzője a hazájában, Ausztriában és Lengyelországban is dolgozott, 2016 és 2021 között pedig az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt. A 2021-es Európa-bajnokságot követően menesztették, miután csapata nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

A 60 éves tréner 2021 decemberében került a Ferencvároshoz, amellyel két bajnoki címét és egy Magyar Kupát nyert, valamint a 2022/2023-as szezonban bejutott a csapattal az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába is.

Csercseszovnak tavaly júliusban a feröeri KI Klaksvík elleni BL-selejtezős kudarc után kellett távoznia, majd közel egy év telt el, mielőtt kinevezték volna Kazahsztán szövetségi kapitányának. Kinevezése óta a kazah válogatott az örményektől és az azeriektől is vereséget szenvedett felkészülési meccseken, ám az orosz szakember még egyik találkozón sem ülhetett le a kispadra.

Eredmények:
Moldova-Ukrajna 0-4 (0-2)
Azerbajdzsán-Kazahsztán 3-2 (1-2)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 



Source link

You may also like

Leave a Comment