A megbuggyant párizsi, avagy egy megtévedt játékvezető igaz története

  • in

Szerda este óta mindenki a Barcelona hihetetlen diadaláról beszél, azonban sok kérdés mindmáig tisztázatlan maradt. A katalánok Valentin-napon 4–0-ra kikaptak a Paris Saint-Germain otthonában, ám a nőnapi visszavágón 6–1-re nyertek, így továbbjutottak. Egy megrögzött Barca-drukker ennyit vesz ki a történetből, s nem is akar ennél többet látni…

Természetesen senki sem vitatja, hogy óriásit küzdöttek a gránátvörös-kékek, ám tiszta körülmények között esélyük nem lett volna a BL-negyeddöntőbe kerülni. Ezt még a barcelonai szurkolók is pontosan tudják, azonban most mégis jobb egy büntetőkkel megtámogatott mesés csodatételről prédikálni, mintsem videobíróért kiáltani, ugyanis utóbbi használata nyilvánvalóan meghiúsított volna mindent.

Február elején még a Barcelona közönsége emlegetett „folyamatos csalásokat” a spanyol bajnokság vonatkozásában, s néhány egyértelmű szituációba belekapaszkodtak, majd összeesküvés elméleteket gyártva keresték a bűnbakot. A kétségbeesett katalánok akkor szinte mindenkibe belerúgtak, így hol a játékvezetői részrehajlás, hol pedig partjelzői alkalmatlanság miatt szorgalmazták a videobíró mielőbbi bevezetését. Érdekes, hogy a PSG elleni visszavágót követően ennek az eszköznek a mihamarabbi bevetése még véletlenül sem került szóba a katalánok részéről…

Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának vezére azonban rögtön lépett, így a fenti találkozó német bíróját, Deniz Aytekint a sorozatos tévedései okán erre az idényre vonatkozólag eltiltotta, így az „úriember” nem is vezethet több európai kupacmeccset ebben a kiírásban.

A bizottság több komoly bírói hibát is észlelt a mérkőzésen, ám összességében három kulcsfontosságú momentum miatt döntött a szankció mellett:

– Neymar megúszott egy kiállítást, amikor hátulról szándékosan odarúgott Marquinhosnak

– elmaradt egy PSG-büntető, amikor Mascherano eltalálta a ziccerben lévő Di María lábát a lövés pillanatában,

– büntetőt fújt Suárez műesésére

Attachment

×