De Bruyne: „Nem érdekel a történelem, nekünk jövőnk lesz”

Kevin de Bruyne a Manchester City fiatal játékosa elismerte, nemzetközi porondon csapata nem rendelkezik olyan történelemmel, mint a városi rivális Manchester United, vagy a Liverpool, de csapattársaival azon dolgoznak, hogy a jövőben sokkal több dicsőség teremjen a Citynek, mint az említett két csapatnak a múltban. A belga középpályás az előző szezonban az elődöntőig menetelt a City-vel, ahol a későbbi győztes Real Madrid állta útjukat.

Eddig ez volt az angol csapat legjobb BL-szezonja, ugyanis nemhogy a döntőbe, de még elődöntőbe sem jutottak a Bajnokok Ligája történelmében. Az előző szezonhoz hasonlóan újabb francia csapaton át vezethet az út a továbbjutáshoz, ugyanis a Manchester City hazai pályán fogadja a 2004-ben ezüstérmet szerző Monaco csapatát.

„Az emberek folyamatosan arról beszélnek, hogy a Manchester Unitednek és a Liverpoolnak történelme van a BL-ben. Nyilvánvaló, hogy mindkettő sztárcsapat, de nem lehet összehasonlítani az eredményeiket a mi eredményeinkkel, hiszen ők évek óta a nemzetközi porond résztvevői, míg mi csak öt vagy hat éve. Még kell ugyanennyi idő ahhoz, hogy megfelelő összehasonlítási alap legyen. Számomra a történelem nem jelent semmit, de sok embernek az a mindenük. Azt is tudom, hogy az emberek szeretik a statisztikákat nézni, amikből az derül ki, hogy az előző szezonom jobb volt, pedig én úgy érzem, jelenleg sokkal jobban játszom. Nem érdekelnek a számok. A lényeg, hogy a csapat hasznára legyek.” – mondta de Bruyne.

Attachment

×