Luis Enrique: „Kell a gólvonal-technológia!”

Azután, hogy a Real Betis ellen Jordi Alba teljesen szabályos gólját nem adták meg, a katalán csapat vezetője, Luis Enrique a gólvonal technológia bevezetését kéri a labdarúgó szövetségtől. Alig egy perccel azután, hogy a Betis megszerezte a vezetést, a Barcelona már egyenlített is. Pontosabban csak egyenlíthetett volna, ha Jose Hernandez bíró megadja Alba gólját, ami több, mint egy méterrel áthaladt a gólvonalon. A Barcelona edzője a meccs utáni nyilatkozatában elmondta a véleményét a tévesen meg nem adott gólról:

„Láttam a lövést és a gólt, de a bíró nem. Nekik segítségre van szükségük, hogy ne kövessenek el hasonló hibákat. A gólvonal-technológia lenne a legjobb segítség a játékvezetőknek. A mérkőzés első félidejében még nem volt gond. Nem szenvedtünk úgy, mint a meccs utolsó harmadában. Egyszerűen csak nem voltunk pontosak. Később a második félidőben az ellenfélnek volt egy jó 30 perce, amikor megszerezték a vezetést ellenünk. Végül elégedettnek kell lennünk az egy ponttal.” 

A hatalmas bírói tévedés egész Spanyolországban kiverte a biztosítékot, így nem meglepő, hogy volt olyan újságíró, aki megkérdezte Javier Tebast, a Liga elnökét, hogy mikor óhajtják már végre bevezetni a gólvonal-technológiát.

“A gólvonal-technológia túl drága.” – válaszolta Tebas.

Nos, a La Liga az egyetlen a nagy bajnokságok közül, ahol nem kívánják alkalmazni ezt a technológiát, ugyanis az angol, a francia, a német és a holland pontvadászatban is már működik ez a dolog…

Attachment

×