Szilveszteri bajnokik Angliában

Hiába van karácsony, vagy szilveszter, a Premier League küzdelmei az ünnepek alatt sem állnak le. A karácsonyi mérkőzések után szilveszterkor is rendeznek mérkőzéseket az angol bajnokságban. A forduló nyitómeccsén az Everton látogat a jelenleg utolsó helyen álló Hull City otthonába. Eddigi utolsó összecsapásuk hasonló körülmények között zajlott, hiszen újév napján, 2015 január elsején küzdött meg a három pontért a két csapat. Akkor a Hull City örülhetett, ugyanis 2-0-ra győzte le soros ellenfelét. Szilveszter napján jön a forduló rangadója, ugyanis a jelenleg 2. helyen álló Liverpool fogadja a tőlük egy ponttal lemaradva 3. helyen tanyázó Manchester City gárdáját.

A hazaiaknál Coutinho bokasérülés miatti hiányzása lehet a legfájóbb pont, míg a vendégeknél Gündogan és Kompany hiánya  okozhat fejfájást Pep Guardiolának, ráadásul a védősorból Stones játéka továbbra is kérdéses. A döntetlennel egyik csapat sem elégedhet meg, hiszen a jelenlegi éllovas Chelsea hat ponttal vezet a Liverpool előtt és a londoni kékek következő ellenfele a 13. helyen álló Stoke lesz, akiket hazai pályán fogadhatnak majd.

A nap további mérkőzései:
Burnley – Sunderland
Leicester – West Ham
Southampton – West Brom
Swansea – Bournemouth
Manchester United – Middlesbrough

Újév napján is rendeznek két mérkőzést, az Arsenal a Crystal Palace csapatát fogadja, míg a másik londoni egyesület, a Tottenham a Watford ellen lép pályára.

Attachment

×