Saviola: „Ha a Barcelona történelmére gondoltam volna, sosem hagyom el az öltözőt.”

Az egykori Barcelona csatár Javier Saviola elmesélte, hogyan próbált felülkerekedni a nyomáson a Nou Campban. A játékos azt is elmondta, hogy nem lett volna elég bátor ahhoz, hogy elhagyja az öltözőt, ha mindig arra gondolt volna, milyen elvárásokkal szembesül a pályán. A támadó 2001-ben, mindössze 19 évesen érkezett a csapathoz 18 millió euróért, de a kezdőcsapatból sokszor kimaradt, ezért előbb a Monaco, majd egy évvel később a Sevilla csapatához került kölcsönbe, mielőtt 2007-ben végleg elhagyta a katalánokat a Real Madrid kedvéért. A most 35 éves Saviola elárulta, csak úgy volt képes élvezni a játékot a Barcelonában, hogy nem engedte megzavarni magát. Sem az érte kiadott pénz, sem csapata történelme nem zökkenthette ki a játékból.

„Mivel nagyon fiatal voltam, nem gondoltam arra, hová is megyek pontosan. Soha sem voltam tudatában annak, mekkora csapatban fogok játszani a tömött lelátók előtt, vagy épp mennyi pénzt fizettek értem. Ha ezeknek tudatában vagyok, talán soha sem merem elhagyni az öltözőt.” – nyilatkozta Saviola.

Saviola átigazolásának ideje egybeesett a világ akkori legnagyobb transzferével, ugyanis ebben az évben szerezte meg a Real Madrid a francia válogatott Zidane-t a Juventustól rekord összegért, de az argentin ex-támadó állítja, nem érzett nagyobb nyomást magán azért, mert Franciaország akkori legjobb játékosa is ugyanabba a bajnokságba került.

„Amikor 19 évesen Európába érkeztem, tudtam, hogy a sajtó össze fog minket hasonlítani, mert Ő is ugyanakkor igazolt Spanyolországba, de úgy döntöttem, nem foglalkozok az ilyen összehasonlítgatásokkal és az ezzel járó nyomással.”

Saviola 2009-ben elhagyta a Real Madridot, ami után 3 évet töltött a Benfica csapatánál, majd 3 év alatt 3 csapatban játszott. Ezek sorrendben a Málaga, Olympiacos és Verona csapatai voltak. Ezután visszatért Argentínába a River Plate-hez, ahonnan idén visszavonult.

„Szeretnék továbbra is a foci világában maradni, ezért számomra az edzősködés a cél, amit kitűztem magamnak. Lehet, hogy hoztam hibás döntéseket karrierem során, de nem bántam meg semmit. Mindig igyekeztem bebizonyítani, hogy jól döntöttem és mindig csak a jövőbe tekintettem. A futball sokkal többet adott nekem, mint amire számítottam. Sok nagy csapatban játszottam, sok nagyszerű játékos mellett. Sok mindenben volt részem. Csodálatos volt!”

Attachment

×