Puskás Ferenc: 4 gól egy BEK-döntőben

Puskás Ferencet bizonyára senkinek nem kell bemutatni, hiszen ezt a legendás nevet világszerte ismerik. Honfitársunk hatalmas futballkarriert futott be, s ebből a pályafutásból most azt a szeletet szeretnénk kiragadni, amikor is hősünk az 1960-as BEK-döntőben brillírozott. A Real Madrid magyar csatára az Eintracht Frankfurt elleni 7:3-as fináléból rekordnak számító négy góllal vette ki a részét, csodálatos produkcióját pedig mind a mai napig nem is tudták leutánozni. (Ez volt akkor egyébként a királyi klub zsinórban ötödik BEK-sikere.)

Íme az 1960-as BEK-döntő találatai:

Érdekesség még, hogy Pancho két évvel később is megmutatta magát a végjátékban, ám akkor a madridi elitosztag végül 5:3 arányban alulmaradt a portugál Benfica együttesével szemben. (Az elvesztett döntőben a magyar klasszis lőtte a spanyol gigász mindhárom találatát.)

Összességében tehát 7 BEK-döntős találat fűződik Puskáshoz, amely teljesítmény természetesen még mindig csúcs a maga kategóriájában. (Ezt a finálébeli góladagot mellesleg csak az argentin Alfredo Di Stéfano tudta még véghezvinni, aki annak idején szintén a Real Madridban ontotta a gólokat.)

Attachment

×