Pedro: „Conte hitet adott nekünk, hogy megnyerhetjük a bajnokságot!”

Pedro szerint az egyetlen tényező, ami az Antonio Conte által vezetett Chelsea jó formájához kell, a bizalom. Az előző szezonban a Kékek elbuktak a bajnokságban és címvédés helyett csak a 10. pozícióban végeztek. Conte volt az, akit a vezetőség Mourinho hosszú távú utódjának nevezett meg, miután az olasz vezetőedzőnek véget ért az Európa bajnokság, ahol az olasz válogatottat irányította.

Jelenleg pedig az újra jó formában lévő Chelsea-vel vezeti a bajnokságot 6 ponttal, és sorozatban 11 mérkőzést nyertek meg. Változtatott a formáción, Hazard és Costa is visszanyerték régi formájukat és mindenki ebben látja a csapat újraéledését. Pedro viszont egy sokkal egyszerűbb dologban látja a csapat jó formáját:

„A karrierem során dolgoztam már nagyon jó vezetőedzőkkel, mint Guardiola vagy Vicente del Bosque” – mondta a Daily Telegraph-nak Pedro.

„Ellenben az a dolog nagyon meglepett, hogy Antonio ilyen gyorsan meg tudja változtatni a csapat formáját.”

„Bizalmat és hitet adott minden játékosnak, ezután elkezdtük nyerni a meccseket. Gyorsan kiderült, csak ennyi kellett, és minden sokkal pozitívabb lett.”

„Az egyik legfontosabb dolog a bizalom. Mindenki bízik a másikban és emiatt tudunk csapatként működni.”

A 29 éves támadó 2015 során került a Barcelonától a londoni kékekhez. A jelenleg futó szezonban 3 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott.
A Chelsea holnap 16:00-kor fogadja a Bournemouth csapatát. A hazaiaktól 3 játékos kihagyja a mérkőzést: Diego Costa és Kante sárga lapok, míg Terry izomsérülés miatt.

Attachment

×