Iniesta: „Az álmom, hogy innen vonulhassak vissza”

A középpályás több, mint 20 éve van a csapatnál, és már megnyert minden lehetséges trófeát karrierje során, de állítása szerint nem szeretne újabb kihívásokat, mert az álma, hogy a Barcelona legyen az a csapat, ahonnan visszavonul. A játékos azt is kijelentette, hogy ez a nap még nem most jött el. Iniesta a jövőre is gondol, ugyanis a játékos pályafutása után is szeretne a klub alkalmazásában maradni.

Eddigi trófeái között 8 bajnoki cím, 4 kupagyőzelem, 4 BL siker és 3 klub- vb cím is megtalálható. Mindezek mellett a válogatottal 2 EB (2008,2012) és 1 VB (2010) címet is ünnepelhetett. Jelenlegi szerződése még másfél évig, 2018 júniusáig érvényes, de csapata várhatóan hamarosan újabb szerződéshosszabbítást kínál neki.

„Legyen így!” – mondta a játékos, amikor arról kérdezték, a jelenlegi csapatából vonul-e majd vissza.

„Ez az álmom már hosszú ideje. Mióta a csapathoz érkeztem azóta az volt a célom, hogy a Barcelona sikereket érjen el. Voltak nehéz pillanataim, de inkább játszottam csak 10 percet itt, mint, hogy több idő jusson nekem más csapatban. Nem fog megállni az élet a visszavonulásom után sem, de így vagy úgy továbbra is kapcsolatban akarok maradni a futballal.

A játékos mesélt arról is, amikor el kellett hagynia a családi házat azért, hogy futballista legyen belőle.

„Nagyon nehéz volt otthagyni a családomat, és azt a helyet ahol eddig éltem, de az amit ezért kaptam páratlan dolog az életemben.”

Attachment

×